VIRTUELE DONDERDAG

Je zult het vast herkennen: het is weer donderdag, dus vanochtend dacht je al: “Vanaovend gaon ik nao d’n Berg”. Helaas gaat dat op dit moment niet. Wegens de uitbraak van het COVID-19-virus zijn helaas alle activiteiten afgelast.

De laatste week dat je op de donderdag thuis moet trainen… Vanaf volgende week kunnen we de grasmat aan de Postweg weer op! Eindelijk weer ‘4×1 minuut’ met Hay of het circuit met Gary. Het heeft even geduurd, maar daar gaan we weer. Binnenkort volgt er een protocol met betrekking tot de trainingen. Dus voor deze week nog even aan de slag in de bossen, op de weg of in de achtertuin. Veel plezier!

20:00 - TRAINEN

De laatste virtuele training, aangezien we vanaf volgende week meer mogen trainen op het veld. De training van deze week stimuleert het uithoudingsvermogen van je spieren. Zet ‘m op!

  • Doe een eigen warming-up van ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat je spieren goed warm zijn!
  • Jog op rustig tempo 4×1 minuut als verlenging van je warming-up (voorbereiding op volgende week).
  • Ren op normaal tempo 6×5 minuten. Probeer elke sessie van 5 minuten iets sneller te rennen dan de sessie ervoor.
  • Zorg voor een goede cooling-down van zo’n 5/10 minuten.

Het is tijd voor een welverdiende douche!

21:30 - SPELREGELTRAINING

Welcome to your Virtuele donderdag 28 mei

Tijdens een strafschoppenserie stuit de bal uit een strafschop via de lat vóór de doellijn op de grond en gaat dan alsnog in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

Een directe vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied, wordt rechtstreeks in het eigen doel getrapt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

Staande buiten het strafschopgebied slaat een verdediger een aanvaller, die in het strafschopgebied staat. Hoe reageert de scheidsrechter, als de bal op het ogenblik van slaan in het spel is?

Tijdens het spel heeft een speler toestemming gevraagd en gekregen van de scheidsrechter om het speelveld definitief te verlaten omdat hij geblesseerd is. Lopend naar de zijlijn komt de bal in zijn buurt. Hij trapt de bal naar een medespeler die de bal gelijk net over het doel schiet. Wat zal de scheidsrechter nu beslissen?

Bij het nemen van de hoekschop staat een speler van de tegenpartij niet op de vereiste afstand. De hoekschopnemer schiet de bal desondanks rechtstreeks in het doel van de tegenpartij. Wat beslist de scheidsrechter?

De inwerpende speler staat buiten het speelveld. Zijn inworp is correct, maar hij gooit opzettelijk de bal in het gezicht van een tegenstander. Hoe wordt het spel hervat, nadat de inwerpende speler van het speelveld is gezonden door het tonen van de rode kaart?

De scheidsrechter geeft de speler een waarschuwing door het tonen van de gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop. In welke situatie heeft de scheidsrechter juist gehandeld?

Op de speelhelft van partij A laat de scheidsrechter het spel hervatten door middel van een scheidsrechtersbal. De bal verlaat echter het speelveld over de zijlijn door een oneffenheid in het veld, voordat iemand de bal had kunnen spelen. Hoe hervat de scheidsrechter het spel nu?

Als er een doelschop wordt genomen, bevindt er zich nog een aanvaller in het strafschopgebied omdat hij geen tijd had dit te verlaten. Hij heeft geen invloed op het nemen van de doelschop, maar onderschept de bal nadat de doelschop is genomen en scoort. Beslissing?

Een speler gooit met een correct uitgevoerde inworp de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij. Wat beslist de scheidsrechter?

22:00 - DE DERDE HELFT

Tijd voor een beloning! Je hebt keihard getraind en dat mag je vieren! Pak een hapje en een drankje, plof neer op de bank en relax. Je kunt nog net de laatste minuten meepikken van Stuttgart-HSV in de Tweede Bundesliga. Gelukkig is er weer voetbal op de televisie.. De herhalingen van al die series beginnen onderhand ook te vervelen…

23:00 - EINDE AVOND

Bedankt voor je komst naar het virtuele Huize Unicum. Volgende week staan we weer voor je klaar in het echte Huize Unicum voor de training. De spelregeltraining blijft digitaal. Tot volgende week!