We gaan weer trainen!

We gaan de training weer opstarten!

In het licht van de kleine versoepelingen die ons kabinet op 23 februari heeft afgekondigd, hebben we besloten om de trainingen op de donderdagavonden weer voorzichtig op te starten. Een en ander wel onder enkele voorwaarden, zodat we binnen de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Venlo kunnen trainen. Dat houdt het volgende in:

  • De eerste training zal plaatsvinden op donderdag 4 maart.
  • De training start om 19:00 uur. Het clubhuis, de sanitaire voorzieningen en kleedlokalen zijn niet open. We verwachten dat de deelnemers omgekleed naar de training komen.
  • De training duurt tot uiterlijk 20:00 uur. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om voor het ingaan van de avondklok weer thuis te komen. Er is geen mogelijkheid om te douchen.
  • Leden van 26 jaar en jonger trainen in een groep. Zij hoeven geen afstand meer te houden, conform de richtlijnen van de overheid.
  • Leden van 27 jaar en ouder trainen in groepjes van 2. Groepjes houden minimaal 1,5 meter afstand: Zowel onderling als ten opzichte van andere groepjes en de trainer(s). Groepjes hebben de hele training dezelfde samenstelling.
  • Aanmelding vooraf is niet verplicht, maar het is wel fijn als de trainers een inschatting hebben hoeveel mensen er deelnemen. Stuur daarom een mailtje aan hay.bos@svovenlo.nl als je wilt komen trainen.
  • Toeschouwers zijn niet welkom.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!

Wij hebben er alle vertrouwen in dat iedereen, die mee traint, zich aan bovenstaande regels houdt.

Tot 4 maart!

Vraag & Antwoord #4

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #4:

Daphne Vermeulen winnaar pubquiz!

Wat is de natuurkundige eenheid voor druk? In welke stad staat het carnavalsmuseum? In welk jaar was Lex Uiting prins van Venlo? Welk nummer hoort bij de Romeinse cijfer C? Wie is de interviewer bij onze rubriek ‘In Gesprek Met…’? Zomaar een greep uit de vragen die gisteren bij de pubquiz gesteld werden.

14 teams hadden zich aangemeld voor de vastelaoveseditie van de pubquiz. De themavragen gingen deze keer over de vastelaovend. Helaas was de vastelaovend dit jaar niet zoals andere jaren… De vastelaovesvragen bleken erg moeilijk te zijn. Misschien waren de deelnemers gewoon niet in de vastelaovesstemming? Of waren het de naweeën van de digitale vastelaovend? Wie zal het zeggen…

Gelukkig waren veel vragen wel makkelijk, waardoor veel mensen toch erg hoge scores wisten te behalen. Vooral de jokers werden goed ingezet en enkele deelnemers wisten hun foutloze rondescore te verdubbelen. Oud-winnaars Ger Heijligers en Pieter-Jan Janssen en Lidwien Hummelink wisten samen met Peter Kierkels de 3e plek te veroveren. In sommige gevallen deed de SVO-ronde de deelnemers de das om. Niet gek, aangezien er mensen zijn fysiek ver weg wonen, maar digitaal toch dichtbij zijn.

Martijn Janssen wist de 2e plek te veroveren. Daphne Vermeulen wist haar foutloze score in de wetenschapsronde te verdubbelen met de joker en daarmee de winst te pakken. Zij wint 3 porties bitterballen (te verzilveren op een willekeurig moment in de toekomst) en mag in juni deelnemen aan de finaleronde van de pubquiz. Wij danken de deelnemers weer voor hun deelname en hopelijk zien we ons op vrijdag 23 april in ons virtuele clubhuis voor de laatste ronde van de pubquiz!

 

 

 

Carnavalspubquiz!

Ronde 3 van de pubquiz komt eraan! Op vrijdag 19 februari komen we weer in het digitale Huize Unicum bijeen om te pubquizzen! Ben jij de beste pubquizzer van de SVO? Voor deze editie hebben we speciale vastelaovend’s vragen

In ons digitale Huize Unicum zullen we er op 19 februari vanaf 20.00 uur weer een gezellige avond van maken! We hebben weer 6 ronden met leuke vragen. Dit keer hebben we per ronde 7 vragen, waardoor we verwachten dat de avond 2x 45 minuten zal gaan duren! Opgave is verplicht en kan via deze pagina. Op deze site vind je ook alle informatie om deel te nemen!

Om het extra gezellig te maken, bieden wij jullie de mogelijkheid om een pakketje aan te schaffen. Hiermee steun je ook onze vereniging. Je kunt het pakketje ophalen op donderdag 18 februari bij Huize Unicum, uiteraard met inachtneming van de geldende Corona regels. Tot ziens op 19 februari in digitaal Huize Unicum!

Vraag & Antwoord #3

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #3:

Volgende week vrijdag pubquiz

Vrijdag 19 februari is het weer zover……. De Bitterballenpubquiz is terug! Ook in 2021 gaan we ermee door.. Een lockdown en een avondklok kunnen ons niet stoppen! Heb jij zin in een avondje gezelligheid samen met een boel andere leden van onze vereniging, doe mee met de pubquiz! Al een aantal keer heeft de pubquiz bewezen een leuke avondvulling te zijn. Heb jij veel verstand van wetenschap, muziek of de SVO? Etaleer die kennis bij onze pubquiz! Aanmelden kan via deze pagina. Tot 19 februari in ons digitale Huize Unicum!

Vraag & Antwoord #2

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #2:

Vraag & Antwoord #1

Beveiligd: De Vierde Man | Aflevering 1

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om deze te kunnen bekijken:

SVO maakt vodcast: De Vierde Man

In de afgelopen weken zijn de Commissie Verbetering Arbitrage en de Public Relations Commissie druk bezig geweest met het opzetten van een nieuwe rubriek, genaamd De Vierde Man. Deze nieuwe rubriek is een videopodcast (‘vodcast’), waarin een panel van vier SVO-leden met elkaar in discussie gaat over opmerkelijke situaties uit recente voetbalwedstrijden. Het panel bestaat uit drie vaste leden, te weten Steve Janssen, Ton Schnitzler en Gary van der Steur. Een vierde SVO-lid – de zogenaamde ‘vierde man’ – maakt het kwartet compleet. Het viertal gaat op zoek naar de juiste beslissing van de scheidsrechter in lastige wedstrijdsituaties. Ga jij met ze mee in discussie?

De eerste, extra lange aflevering van ‘De Vierde Man’ verschijnt aanstaande zondag 24 januari om 12:00 uur online op deze website: www.svovenlo.nl. In het vervolg zullen de afleveringen circa tien minuten duren. Vanwege auteursrechtenbescherming en privacyredenen is besloten om de afleveringen alleen toegankelijk te maken voor SVO-leden. Om de rubriek te kunnen bekijken, dien je daarom eerst een wachtwoord in te voeren. Het wachtwoord wordt met de leden gedeeld in een emailbericht. Heb je het wachtwoord niet ontvangen? Of ben je geen lid van de SVO en wil je toch graag onze vodcast bekijken? Stuur dan een mailtje naar steve.janssen@svovenlo.nl.

Het panel is voornemens om regelmatig nieuwe video’s te plaatsen waarin actuele spelregelsituaties de revue passeren. Houd de mediakanalen van onze vereniging daarom goed in de gaten!