Iris en Martijn over digitale themabijeenkomst

In de afgelopen weken heeft de KNVB digitale themabijeenkomsten georganiseerd voor haar officials. Wij vroegen onze leden Iris Exterkate en Martijn Janssen wat zij van deze online sessie over samenwerking vonden. 

Waar ging het over / wat werd besproken?
We hebben een themabijeenkomst gevolgd van samenwerking en weerstand en agressie.
Bij de samenwerking werd er vooral gesproken over wat voor een afspraken jij maakt met je assistent-scheidsrechters en eventuele keepers/ aanvoerders.
Bij weerstand en agressie: wat is voor jou weerstand is en hoe kun je deze voorkomen.
We kwamen bij weerstand en agressie wel tot conclusie dat de mede bijeenkomst leden sneller een kaart zouden tonen dan wat we verwacht hadden.

Vond je het leuk en waarom wel/niet?
We vonden het wel leuk, hebben bij weerstand en agressie wat bijgeleerd hoe je juist niet moet handelen als je wordt aangevallen of wordt beledigd.
Bij de samenwerking vonden we het wat minder omdat er veel herhaling was en dat je daar ieder zijn eigen manier van afspraken maken hoort en er geen goed of fout is in wat je daarmee kunt.

Hoe was het digitaal?
Digitaal vond ik wel wat minder, je had niet echt goed contact met de mensen waar je in groepjes mee samen werkt.
Digitaal was wel een keer leuk voor de afwisseling omdat je steeds met andere mensen je in een groepje kwam te zitten.

Zou je het nog een keer online doen?
Ja, doe het 1x per jaar digitaal en 1x fysiek, dat zorgt voor de optimale afwisseling.

 

Op de afbeelding staan Martijn (midden) en Iris (rechts) naast Vince Wolters bij een oefenwedstrijd van VVV-Venlo O17.

SVO VENLO E.O. organiseert de EK 2021 TOTO!

Frankrijk, Italië, Engeland of toch een outsider als Denemarken, Zweden of wellicht zelfs Nederland…..

Denk jij te weten welke van de 24 geplaatste landen zich door de poulefase van het Europees Kampioenschap heen weet te worstelen? Denk jij te weten welke landen zich kwalificeren voor de knock-out ronde en wie er met de titel Europees Kampioen 2021 aan de haal gaat?
Dan is dit jouw moment!

Ook voor het Europees Kampioenschap heeft SVO Venlo E.O., zoals traditiegetrouw bij grote eindrondes in het heren en dames veldvoetbal, een toto opgezet waarin jij jouw voorspellingen voor het Europees Kampioenschap kunt delen. Onder de vakkundige leiding van de organisatie bestaande uit Theo Hoeben, Pieter-Jan Janssen en Nico van den Beucken is er ondanks de corona-crisis toch een EK TOTO uit de grond verrezen.

Wil jij meedoen en mooie prijzen winnen? Dat kan!
Onder dit bericht vind je SVO Venlo EK 2021 TOTO deelnameformulier.
In dit bestand vul jij jouw persoonlijke gegevens in en zet jij in de vakjes achter de wedstrijden de door jou voorspelde uitslag. Dit formulier kun digitaal invullen, opslaan en onder vermelding van je naam (“SVO euro 2020 Toto FORMULIER – Voornaam & Achternaam”) via de e-mail insturen naar toto@svovenlo.nl. Mocht dit nu niet lukken kan het formulier ook geprint worden, waarna deze ingevuld wordt je deze ingescand retour kunt sturen via de e-mail of bij een van de organisatoren in de brievenbus kunt deponeren.

Deelname aan de EK-toto bedraagt €5,- en in verband met de nog altijd heersende corona-crisis doen wij een beroep op jullie om het geld over te maken naar het bankrekeningnummer van de SVO onder vermelding van “EK TOTO 2021 + Voornaam & Achternaam”. Pas zodra het formulier en de betaling ontvangen is, is je deelname definitief. Zorg dus dat je zowel het formulier als de betaling ruimschoots voor de start van het EK op 11 juni 2021 geregeld hebt!

Heel veel succes en moge de beste voetbalkenner winnen!

Download hier het reglement

Klik hier voor het invulformulier (EXCEL)

Klik hier voor het invulformulier (PDF)

Reactie bestuur COVS Nederland op rapport Mulier Instituut

Bericht van het bestuur van COVS Nederland: 

Via deze link is de volledige reactie te lezen van het Bestuur COVS Nederland op het rapport van het Mulier Instituut welke eind 2020 is gehouden onder de leden van de COVS Nederland en de bij haar aangesloten lid-verenigingen.

In gesprek met… Martijn Janssen

In deze rubriek interviewt onze eigen Piet Philipsen tweemaandelijks – én op anderhalve meter afstand – SVO-leden. Deze maand gaat hij in gesprek met Martijn Janssen.

Martijn Janssen (26) is Maastrichtenaar van geboorte, maar woonachtig in het Noord-Limburgse dorpje Baarlo. Hij heeft een relatie met mede-SVO’er Iris Exterkate uit Horst. Tijdens de wekelijkse training op donderdag is de vonk overgeslagen. Van beroep is Martijn zwemonderwijzer en onderwijsassistent.

Als voetballer was Martijn weinig talentvol, ondanks dat hij zowel de jeugdteams als seniorenteams van vv Baarlo doorliep. Op zijn 15e was er bij diezelfde vereniging tijdens een wedstrijd geen scheidsrechter aanwezig. Martijn loste dat op door de fluit ter hand te nemen. Dit beviel hem dusdanig goed, dat hij langzaam is geïnfecteerd met het ‘scheidsrechtersvirus’. Voor vv Baarlo bleef hij jeugd- en later ook seniorenwedstrijden fluiten. Rond zijn 16e volgde hij de scheidsrechterscursus voor de KNVB. Hoewel hij eerst alleen op zaterdag bij de jeugd floot voor de bond, fluit hij sinds kort met plezier zowel jeugd als senioren voor de KNVB. Hij hoopt uiteindelijk als scheidsrechter in de top van het amateurvoetbal zijn persoonlijke plafond te vinden.

Een leuke herinnering die Martijn met zich meebrengt, komt voort uit de wedstrijd Altweerterheide tegen Sterksel. De laatst genoemde ploeg kreeg in het seizoen ervoor de meeste doelpunten tegen van alle amateurclubs in Nederland. Toch verliep de wedstrijd van Martijn erg sportief en vrolijk en er vielen veel doelpunten. Minder prettige herinneringen heeft hij aan de wedstrijd FC Utrecht O14 tegen de Poolse ploeg Zaglebie Lubin O14 op het TOP-toernooi bij sv Blerick. De wedstrijd verliep niet sportief. Martijn moest veel gele kaarten tonen en werd achteraf beticht van opmerkingen die hij absoluut niet had gedaan. Dat kwam hard aan.

De hobby’s van Martijn bestaan uit wandelen, hardlopen en poolen (biljarten) in het café. Daarnaast is hij lid van het spelregelteam van de SVO en is hij judoscheidsrechter op aanzienlijk niveau. Martijn is momenteel drie jaar lid van de SVO en vindt het een warme, sportieve vereniging waar hij graag onderdeel van uitmaakt. Wij zien Martijn ook erg graag in Huize Unicum en waarderen zijn inzet tijdens de trainingen en daarbuiten!

Vraag & Antwoord #14

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #14:

Beveiligd: De Vierde Man | Aflevering 3a

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om deze te kunnen bekijken:

Vraag & Antwoord #13

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #13:

Pieter-Jan en Lidwien winnen de laatste pubquiz voor de finale

Pieter-Jan en Lidwien hebben de laatste reguliere pubquiz van dit seizoen gewonnen! Zij bleven Hay (2 fouten meer) en Theo (6 fouten meer) nipt voor. Ze waren al geplaatst voor de finale, waardoor de nummer 2 van de algehele ranglijst ook naar de finale gaat. Die eer valt ten deel aan Peter, die het finalekwartet completeert. Hierdoor zullen Pieter-Jan en Lidwien, Ger, Daphne en Peter deelnemen aan de finale op donderdag 24 juni (hopelijk) in Huize Unicum.

Zoals gebruikelijk bestond de eerste ronde weer uit sportvragen. Velen waren goed op de hoogte van de sport, aangezien er weinig fouten werden gemaakt in deze ronde. Iedereen wist bijvoorbeeld dat onze koning ooit meegedaan heeft aan de Elfstedentocht onder de naam WA van Buren. De 2e ronde bestond uit algemene kennis vragen. Deze ronde ging wat minder goed bij de meeste deelnemers. Zo hebben we geleerd dat er bij de Korps Mariniers vanaf 2017 vrouwen zijn toegestaan en dat Koning Lodewijk II de kortst zittende koning is geweest van ons land.

De ronde met wetenschapsvragen was goed te doen. Hoewel een van onze deelnemers dacht dat er in 2019 voor het eerst een pot goud aan het einde van een regenboog gefotografeerd werd, wist iedereen toch wel dat dat het zwarte gat moest zijn. Een pot goud aan het einde van een regenboog.. Was het maar waar.. Dan was Huize Unicum hoogstwaarschijnlijk een villa geweest nu. Na deze ronde was het pauze en werden de eerste contouren van de uiteindelijke ranglijst al zichtbaar. Pieter-Jan en Lidwien gingen aan kop.

Na de pauze werd de quiz voortgezet door de muziekronde in te starten. De muziekronde bestond deze keer niet louter uit vragen met muziekfragmenten, wat de doorlooptijd van de ronde ten goede kwam. Martijn en Iris hebben gezien hun scores deze ronde erg veel verstand van muziek; ze hadden allebei 6 van de 7 vragen goed. Zou het aan de leeftijd liggen dat de muziekronde zo goed ging? We merken het de volgende keer!

De laatste 2 rondes bestonden uit aardrijkskundevragen en SVO-vragen. In deze laatste categorie waren Hay en Huub foutloos! Mede dankzij hun ingezette jokers maakten zij nog een aardige sprong op de ranglijst. Helaas was dat net niet genoeg om Pieter-Jan en Lidwien van de troon te stoten…

Op 24 juni zien we de finalisten in Huize Unicum voor de finale van de pubquiz 20/21. Mensen die erbij willen zijn, zijn ook van harte welkom. Daarbij houden we wel de op dat moment geldende coronamaatregelen aan, dus over de invulling van deze avond valt op dit moment nog niks te zeggen. We hopen dat we veel mensen mogen verwelkomen, maar daarbij zijn we toch een beetje afhankelijk van het ingezette beleid van Mark Rutte en Hugo de Jonge. We houden jullie op de hoogte!

Vraag & Antwoord #12

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #12:

Beveiligd: De Vierde Man | Aflevering 2c

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om deze te kunnen bekijken: