Aanstellingen SVO 24 t/m 27 september

Wie fluit welke wedstrijd? Hieronder kun je de aanstellingen van onze leden voor aankomend weekend zien. Sta jij er niet tussen, maar wil je er wel tussen komen te staan? Stuur even een mailtje naar ton.schnitzler@svovenlo.nl!

 

Week van de Scheidsrechter vanaf 25 september!

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

En dat bedankje is dat jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar coronajaar kunnen we natuurlijk niet meer dan blij zijn dat er ook dit seizoen weer vele tienduizenden scheidsrechters voor ons klaar staan. Helaas loopt dat aantal terug. Een extra reden om zuinig te zijn op de scheidsrechters die nog actief zijn. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.

Hoe bedank jij de scheids?

Geef de scheidsrechter samen met de tegenstander voorafgaand aan je wedstrijd een applaus, leg een aardigheidje klaar voor de scheidsrechter of stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van al jouw verenigingsscheidsrechters. Kortom; hoe bedank jij de scheids? Deel je initiatief op Twitter met #scheidsbedankt of zoek op Twitter onder die hashtag naar leuke voorbeelden.

De Week van de Scheidsrechter duurt 25 september tot en met 3 oktober 2021.

 

Bron: https://www.knvb.nl/nieuws/scheidsrechters/scheidsrechters/64694/week-van-de-scheidsrechter-hoe-bedank-jij-de-scheids.

Aanstellingen SVO 18-19-20 september

Wie fluit welke wedstrijd? Hieronder kun je de aanstellingen van onze leden voor aankomend weekend zien. Sta jij er niet tussen, maar wil je er wel tussen komen te staan? Stuur even een mailtje naar ton.schnitzler@svovenlo.nl!

 

Webinar spelregelwijzigingen

Op maandag 30 augustus jongstleden heeft de KNVB een online webinar gehouden over de spelregelwijzigingen voor het nieuwe seizoen. Dit webinar stond onder leiding van topamateurscheidsrechter Sander de Brito Roque en betaald voetbal-scheidsrechter Jeroen Manschot. Sander en Jeroen behandelden niet alleen de nieuwste spelregelwijzigingen, maar kwamen ook kort terug op de belangrijkste spelregelwijzigingen van vorig seizoen. Ze deden dit aan de hand van diverse videoclips uit het betaald voetbal.

Heb jij de spelregelwijzigingen nog niet helemaal op een rijtje? Doe je voordeel met het webinar en kijk het terug via deze link!

Meer weten over de spelregelwijzigingen? Klik dan hier!

Aanstellingen SVO 9 sept. t/m 16 sept.

Wie fluit welke wedstrijd? Hieronder kun je de aanstellingen van onze leden voor aankomend weekend zien. Sta jij er niet tussen, maar wil je er wel tussen komen te staan? Stuur even een mailtje naar ton.schnitzler@svovenlo.nl!

Wijzigingen rapportage

In het seizoen 2020/2021 is er een aangepast handboek rapportage veldvoetbal door de KNVB gemaakt.

Er waren duidelijke signalen vanuit de scheidsrechters dat er onvrede was met een rapportage welke over hen geschreven werd met daarin meningen van rapporteurs waarin zij zich niet konden vinden.

In het nieuwe handboek wordt aan de rapporteurs aangeven dat er meer voorbeelden gebruikt moet worden in de rapporten welke in vier categorieën zijn ingedeeld te weten

  • Correcte complexe beslissingen
  • Verwijtbare fouten
  • Verbeterpunten
  • Aandachtspunten

Het eindcijfer wordt bepaald aan het aantal voorbeelden per categorie (muv de aandachtspunten) Deze waarnemingen dienen te bevatten Wanneer/Waar/Wie/Wat er werd gezien met de gevolgen.

Het is nu verplicht de genoemde 4 W’s in het rapport te gebruiken bij correcte beslissingen in complexe situaties/bij verbeterpunten minstens 1 concreet voorbeeld per verbeterpunt en verwijtbare fout.

De zaken die gerapporteerd blijven zijn

  • Managen van de wedstrijd
  • Communicatie
  • Toepassing spelregels
  • Volgen en positie kiezen

De eindscore komt tot stand na het

  • Tellen aantal complexe situaties en verbeterpunten
  • Bepalen eindscore met behulp van aantal verwijtbare fouten

Bij het zien van een belangrijk verwijtbare fout zakt de score nu altijd onder een C. De scheidsrechter kon danwel had moeten kunnen waarnemen. Er staat nu met name genoemd als voorbeeld:

Verkeerde beslissing tav doelpunt; strafschop; direkte rode kaart; niet geven 2de gele kaart; het geven van een onterechte 2de gele kaart en direkte scoringskans. Buiten deze punten kan een rapporteur niet meer spreken van een verwijtbare fout.

Het niet zien van buitenspel bij een doelpunt waarbij sprake is van buitenspel hetgeen te scheidsrechter kon zien is dus een verwijtbare fout.

Verder staat er nu met name genoemd dat bij vrije schoppen en HOEKSCHOPPEN de nadruk ligt op het zicht naar de spelers en minder op de doellijnbewaking en controle buitenspel. Het plaatsnemen op de doellijn danwel controle van de assistenten is dus voor assistenten die regelmatig foutief adviseren.

Er ontstond in het verleden vaker discussie over een “trage” scheidsrechter die op een te grote waarnemingsafstand beslissingen nam die op zich correct waren. Nu heeft dit wel gevolgen voor de classificatie indien er gaande weg meer weerstand ontstaat bij deze beslissingen. Bij meer weerstand staat dit nu bij punt 1.1 danwel 1.2 en bij geen meer weerstand staat dit bij 4.1.

 

Aanstellingen SVO 4 en 5 september

Wie fluit welke wedstrijd? Hieronder kun je de aanstellingen van onze leden voor aankomend weekend zien. Sta jij er niet tussen, maar wil je er wel tussen komen te staan? Stuur even een mailtje naar ton.schnitzler@svovenlo.nl!

 

In gesprek met… Bryan Willems!

Bryan Willems is op 6 februari 1994 geboren in Blerick. Sinds twee jaar woont hij samen met zijn vriendin Bianca in het mooie Venray. Van beroep is hij horecamanager bij Klein Vink in Arcen. In de toekomst zou Bryan graag op de ambulance werken, dat lijkt hem namelijk erg leuk en dankbaar werk.

In zijn jeugdjaren voetbalde Bryan bij VVV-Venlo, VCH (Blerick), SV United (Meerlo en Wanssum) en Meterik. Bij die laatste vereniging begon hij zijn scheidsrechterscarrière. Hij had dikwijls commentaar op de leiding en daarom werd hij aangespoord om zelf een keer te fluiten. Toen hij voor het eerst de E’tjes floot tegen Montagnards kwam na afloop een vader van een spelertje van Montagnards naar hem toe met de vraag of hij niet eens de jeugd van VVV in De Koel wilde fluiten. Zo is het balletje gaan rollen. Normaliter is Bryan als scheidsrechter actief bij de zondagsenioren, maar op dit moment moet hij even rust nemen, omdat hij kampt met gezondheidsproblemen. Nog even wachten dus totdat alles weer goed gaat.

Over voetbal gesproken: Bryan heeft leuke herinneringen aan een promotiewedstrijd in Noord-Limburg. De wedstrijd verliep zeer goed en na afloop was er een feestje in de kantine. Hij mocht hierbij aansluiten en dat kon hij natuurlijk niet weigeren. Een mindere ervaring ligt ook nog altijd goed in het geheugen van Bryan. Tijdens de districtsbekerfinale in Susteren tussen O.S.S. VR1 en Swalmen VR1 was het zeer warm weer. In de eerste helft moest een speelster het veld met de ambulance verlaten, omdat ze door haar knie ging. Hier was zij reeds aan geopereerd. Tegen het einde van de wedstrijd zakte een andere speelster in elkaar met een hyperventilatie. Beide ploegen wilde de wedstrijd uitspelen. Alles bij elkaar duurde de wedstrijd geen 2x 35 minuten, maar bijna drie uur.

Door zijn werk heeft Bryan weinig vrije tijd. Vrije uurtjes besteedt hij daarom graag aan gamen op de Xbox en aan vissen. Hij is nog niet vaak bij de SVO geweest, maar zijn geringe ervaringen hebben een erg positieve indruk achtergelaten. Hij ervaarde onze club als een mooie en warme vereniging. We willen Bryan een spoedig herstel wensen en zien hem graag snel in Huize Unicum!

Presentatie spelregelwijzigingen 2 september

Op donderdag 2 september is er voor alle leden en belangstellenden de mogelijkheid om op te hoogte te worden gebracht van de nieuwe spelregelwijzigingen. In ons Huize Unicum zal de vanuit de commissie verbetering arbitrage een presentatie worden verzorgd met alle recente spelregelwijzigingen. Om dat helemaal coronaproof in te richten, worden er 2 sessies gehouden. De 1e sessie is van 20:00 uur tot 20:45 uur, de 2e sessie is van 21:30 uur tot 22:15 uur. Tot donderdag!

Clubscheidsrechters Venlosche Boys weer op de hoogte!

Een groep verenigingsscheidsrechters van Venlosche Boys heeft afgelopen dinsdag een update gekregen over de meest recente spelregelwijzigingen. Onze Commissie Verbetering Arbitrage heeft deze presentatie verzorgd. De eerste helft van de avond bestond uit uitleg van de spelregelwijzigingen, met ondersteuning van de nodige beelden. Vooral de handsregel blijft een flink discussiepunt. Met de toevoeging dat de scheidsrechter moet kijken of de positie van de hand in de actie past die een speler begaat, is het zaak om nog scherper te zijn op handsballen. In het begin zal dat even lastig zijn, maar hopelijk wordt het er daarna makkelijker op. Het tweede deel van de avond bestond uit een quiz, waarbij de aanwezigen met behulp van kaarten hun beslissing duidelijk moesten maken. Dit leverde leuke discussies op, sommige vragen werden zelfs unaniem fout beantwoord. De aanwezigen hebben weer wat geleerd dus.. We hopen dat iedereen iets opgestoken heeft tijdens deze avond en dat deze kennis gebruikt kan worden in de weekenden op het voetbalveld. Zie onderstaande foto’s voor een impressie. Interesse in zo’n avond bij uw eigen vereniging? Neem dan contact met ons op via cva@svovenlo.nl!