Aanstellingen leden SVO Venlo week 7

Aanstellingen leden SVO Venlo week 6

Aanstellingen leden SVO Venlo week 5

Aanstellingen leden SVO Venlo week 4

Aanstellingen leden SVO Venlo week 3

SVO Venlo feliciteert Wendy Gijsbers met het ontvangen van de FIFA badge

Wendy Gijsbers is een voetbalscheidsrechter uit Nederland die onlangs de FIFA-badge heeft ontvangen, een prestigieuze onderscheiding die slechts aan een selecte groep scheidsrechters wordt toegekend. Deze erkenning is een bekroning van haar harde werk, vastberadenheid en uitstekende prestaties gedurende haar carrière als scheidsrechter.

Ze begon haar scheidsrechtersloopbaan op jonge leeftijd en heeft sindsdien een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. Ze heeft talloze wedstrijden op lokaal en nationaal niveau gefloten en heeft daarbij consistent blijk gegeven van haar expertise, kennis van de regels en vermogen om het spel eerlijk en consequent te leiden.

Haar benoeming tot FIFA-scheidsrechter is een grote stap voorwaarts in haar carrière. De FIFA-badge is een teken van erkenning en opent de deur naar internationale kansen en toonaangevende wedstrijden over de hele wereld. Het is een eer die haar vaardigheden als scheidsrechter onderstreept en haar de mogelijkheid biedt om haar passie voor voetbal op het hoogste niveau voort te zetten.

Wendy heeft ongetwijfeld hard moeten werken om deze mijlpaal te bereiken. Het proces van het behalen van de FIFA-badge omvat intensieve training, beoordelingen en evaluaties. Alleen scheidsrechters die aan de hoogste normen voldoen, zowel op technisch als ethisch gebied, krijgen de kans om deze erkenning te ontvangen.

Met haar FIFA-badge zal Wendy Gijsbers nu de gelegenheid hebben om haar vaardigheden te tonen tijdens internationale competities en toernooien. Ze zal de kans krijgen om te werken met andere top scheidsrechters van over de hele wereld en haar kennis te vergroten door middel van uitwisseling van ervaringen en training.

Dit is niet alleen een enorme prestatie voor haar, maar ook een belangrijke mijlpaal voor vrouwen in de voetbalarbitrage. Het is een voorbeeld van gendergelijkheid en bewijst dat er steeds meer ruimte is voor vrouwen om te excelleren in traditioneel door mannen gedomineerde sporten.

Met haar FIFA-badge op zak zal Wendy Gijsbers ongetwijfeld de komende jaren blijven groeien en indruk maken in de voetbalwereld. We kunnen niet wachten om te zien waar haar reis haar naartoe zal brengen en haar succes als scheidsrechter bewonderen.

Aanstellingen leden SVO Venlo week 2

HHS 2024: En de winnaar is….Steve Janssen!

Na het invoeren van alle scores van de deelnemers door Twan Jansen, werd na een druk op de knop
‘sorteren van laag naar hoog’ een snelle berekening door de computer gemaakt en was de
rangschikking in één oogopslag duidelijk. De tweede plaats werd behaald door John Ruinard, met
slechts één punt verschil met Steve Janssen. Dit geeft al aan dat het niveau best pittig was. Steve en John
waren dan wel de winnaars in punten, de anderen waren zeker ook winnaars in een flink verhoogde
kennis van de spelregels.

De avond begon op 8 januari om 20.00 uur met een mooi aantal van 15 deelnemers, onder wie 5
gewaardeerde gasten uit Kessel, Hout-Blerick en Belfeld. Nadat iedereen zijn smartphone op
Socrative had ingesteld, kwamen de vragenrondes via het eigen scherm of het televisiescherm
voorbij.

Sommige vragen hadden een eenvoudig antwoord, andere vragen vereisten een gedegen kennis van
de spelregels. De beeldfragmenten waren moeilijk te beantwoorden, omdat er een snel beroep werd
gedaan op eigen parate kennis.
Net als vorig jaar kwam er na het indienen van het antwoord meteen uitleg of toelichting op het juiste
antwoord, waardoor je wist wat de juiste beslissing was voor zowel de spelhervatting als wel/geen (gele/rode) kaart.
Voor velen steeds een leermoment, een welbedoeld neveneffect van deze avond.

De voorzitter van de SVO dankte na afloop de mensen van de organisatie en de mensen achter de
bar, die de avond mogelijk hadden gemaakt en soepel hebben laten verlopen.
De deelnemers vertrokken rijker aan kennis en meer dan tevreden naar huis,
Steve en John namen een heerlijk soeppakket mee dat werd uitgereikt door Gary van der Steur.

SVO Venlo prolongeert DK titel

Afgelopen weekend heeft ons zaalvoetbalteam de titel tijdens het DK in Reusel succesvol verdedigd. Er werden 12 punten verzameld uit 5 wedstrijden wat voldoende was om nummer 2 Weert voor te blijven. De top 3 werd verder gecompleteerd door de COVS Tilburg. Tijdens dit goed georganiseerde toernooi door de Scheidrechtersvereniging Brabant-Zuidoost was het Helmond dat de FairPlay prijs mee naar huis mocht nemen.

Wij begonnen het toernooi met een wedstrijd tegen Tilburg. Ondanks dat we met wat andere spelers waren dan de voorgaande jaren, speelden we deze wedstrijd op onze vertrouwde manier. Beginnend vanuit een goede organisatie en een snelle omschakeling, wisten we deze wedstrijd te winnen. Halverwege de 15 minuten ontving Geert de bal vanuit de keeper en wist wel raad met deze kans; 0-1. Aangezien er verder niet meer werd gescoord, werd dit ook de eindstand.

De 2e wedstrijd was tegen de COVS De Mijnstreek. Helaas kwamen we in deze wedstrijd met 0 – 1 achter. Gelukkig wist Tim na een assist van Marco de stand vrij snel gelijk te trekken. Niet snel hierna was het Marco die een intrap rechtstreeks in het doel van de tegenstander schoot: 2 – 1. Hierna kwamen er wat frustraties bij de tegenstander wat resulteerde in een rode (2x geel) en een gele kaart. Tegen de 3 tegenstanders was het uiteindelijk Sem die de 1 – 3 eindstand op het scorebord zette. Na een slimme korte corner van Teun kwam de bal via Marco bij hem terecht waarna hij de bal overtuigend in de kruising schoot.

Na een ochtend met 6 punten en een prima lunch, was de COVS Weert de volgende tegenstander. Weert begon beter aan de wedstrijd en kwam ook op een 0 – 2 voorsprong. Op de bank werden plannen gemaakt om het offensiever neer te zetten. Toen Marco na een goede actie van Margo de aansluitingstreffer maakte, kwam onder andere Teun als offensievere keeper het speelveld in. Niet lang hierna kreeg Marco de bal vanuit de keeper voor zijn voeten en schoot hij vanaf 20 meter de verdiende 2 – 2 binnen. Helaas was deze blijdschap van korte duur, want in de laatste minuut was het Weert dat de winnende scoorde; 2 – 3.

Door deze nederlaag wist de SVO Venlo waar ze aan toe waren. Ze moesten zelf blijven winnen en hopen dat Weert nog ergens punten verspeelde. Om te beginnen moest dan de COVS Helmond verslagen worden. Tijdens een sportieve wedstrijd lukte dit ook met 0 – 3. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Jordy, die de bal vanuit de tegenstander ontving. De tweede Venlosche treffer werd gemaakt door Geert die een vrije trap van Marco tot doelpunt promoveerde. Het slotakkoord was voor Marco, die niet voor het eerst toesloeg na een voorzet van Margo.

Voordat we zelf aan de laatste wedstrijd begonnen, zagen we dat Weert punten verspeelde tegen Tilburg. Op dat moment wisten we dat zelf winnen van de COVS Brabant voldoende zou zijn om de dag als winnaar te eindigen. Makkelijk ging het niet in deze wedstrijd en het was aan een aantal goede reddingen van Tommie te danken dat het 0 – 0 bleef. Toen het 3 minuten voor tijd nog steeds 0 – 0 was, werden de plannen voor een ‘alles of niets’ weer doorgesproken en stonden de wissels al klaar. Tegelijkertijd was het Jordy die binnen de lijnen een mooie lange bal gaf op Marco, die alleen voor de keeper de bal op de borst aannam en al vallend de bevrijdende openingstreffer binnenschoot. Dit was ook de eerste en meteen de laatste treffer van de wedstrijd, waardoor we na afloop zeker wisten dat we kampioen waren!

Dank aan de Scheidsrechtersvereniging Brabant-Zuidoost voor de organisatie van dit zaalvoetbaltoernooi!

Bovenste rij (v.l.n.r.): Tim van Lierop, Marco Pennings, Teun van Oerle, Geert Cox, Yvo Bloemen en Tommie Colen
Onderste rij (v.l.n.r.): Sem Huizing, Margo Geurts en Jordy Hoebergen

Nieuwjaarsinstuif 2024

Donderdag 4 januari geldt weer als een mooi startpunt voor het nieuwe jaar 2024.
Dan wordt in huize Unicum  de nieuwjaarsinstuif gehouden om gezamenlijk een  gezond, mooi en sportief jaar in te luiden.
Inloop vanaf 19.30 uur. Let op: er is geen training.
Traditioneel wordt dan het glas geheven en alle aanwezigen hebben de kans hun wensen aan de anderen over te brengen.
Tevens komt een Mystery guest zijn of haar opwachting in een hoge gesloten doos maken. De persoon die daar in zit, geeft op de gestelde vragen uit het publiek een kort fluitje voor ja en een dubbel fluitje voor nee als antwoord.
Wie zou het dit jaar weer zijn?
Een greep uit de voorgaande jaren: Kristel Roulaux, Vera Tax, Ger Koopmans, Philippe Mattioni. Nou is dat wat?
Spektakel te over, gezelligheid gegarandeerd!
Kom je ook? We zien je graag!