3e plaats voor Venlo bij DK Spelregels

Een vernieuwd spelregelteam toog op een mooie vrijdagavond naar het gemeenschapshuis van Beegden, waar de COVS Roermond het districtskampioenschap spelregels georganiseerd had. Na de fijne ontvangst met koffie en vlaai kon het eerste DK sinds 2019 van start gaan. Mooi om te zien dat, ondanks deze 3 jaren van spelregelstilte, veel verenigingen een spelregelteam op de been wisten te brengen. Danny Schoester, Gary van der Steur en Sander Huijs vertegenwoordigden de SVO tijdens deze finale.

De deelnemers werd flink het vuur aan de schenen gelegd tijdens de meerkeuzeronde en de 3 fout/2 goed-ronde. Vragen als ‘wat is regel 8?’, ‘wat staat er in de spelregels over de kleur van het speelveld?’ en ‘wat is er bepaald over de tijdstraffen?’ lieten niet aan de verbeelding over. Goede kennis van de spelregels was vereist om succesvol te zijn deze avond. Gelukkig boden de wat praktischere beeld- en quizvragen redding deze avond.

Uiteindelijk mogen we met een 3e plaats als team heel tevreden zijn. Met een relatief onervaren team hebben we toch maar mooi een beker mee naar huis genomen. Ons lid Pieter-Jan pakte de 2e prijs voor de deelnemers in de zaal (zullen we voor volgend jaar toch maar een plekje in het team reserveren?) en Sander Huijs werd individueel 2e deze avond. Fijn dat we weer op deze manier met spelregels bezig konden zijn!

COVS Helmond werd kampioen en mag naar het NK spelregels ergens in het westen van het land. Daarnaast pakte Wouter Velings individueel de eerste prijs. Gefeliciteerd en veel succes op het NK! Bert Verstappen won de publieksprijs en kreeg tot zijn grote verrassing ook nog een benoeming tot Scheidsrechter van Verdienste. Van harte proficiat met deze verdiende waardering! Ook Johan Hodzelmans werd benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste; van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding! Tot slot een dankwoord aan COVS Roermond voor het goed georganiseerde DK.

 

De foto bovenaan het bericht is een archieffoto uit 2015