SVO is spelregelkampioen van Zuid II!

Op vrijdagavond 12 april stond het districtskampioenschap (DK) spelregels van Zuid II op het programma. De Scheidsrechtersvereniging Venlo en Omstreken (SVO) reisde daarvoor met twee teams naar het pittoreske Wilbertoord. Zo’n groot animo is er in jaren niet geweest. Dat is een compliment waard voor alle deelnemers! Het eerste team wist het kampioenschap bovendien winnend af te sluiten. Daardoor heeft de SVO zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap op zaterdag 29 juni in Helmond.

Het districtskampioenschap werd georganiseerd door COVS Boxmeer-Cuijk. Onder de leiding van de tweemansjury, bestaande uit Tjitte en Dick, trapten de acht deelnemende teams af met een schriftelijke ronde. Nog voor de pauze kregen de deelnemers ook een ronde ‘drie goed/drie fout’ en beeldvragen voorgeschoteld. In de tweede helft werden de degens opnieuw gekruist met een beeldronde en tenslotte met een quizronde.

Onder het genot van bittergarnituur werd de uitslag met vertrouwen afgewacht. En terecht. Het eerste team van de SVO, bestaande uit Jarno, Sem en Steve, eindigde als eerste. Dit team wist Horst-Venray en Helmond 1 op afstand te houden. Erg knap, aangezien dit het eerste kampioenschap van Jarno en Sem was. Het tweede team van de SVO eindigde als zevende. John, Roy en Teun eindigden achter Weert, Boxmeer-Cuijk en Oss-Uden, maar lieten Helmond 2 achter zich. Dit laatste team werd gecompleteerd door ons lid Vince, die de mannen uit Helmond uit de brand hielp.

Al met al was het een geslaagde avond. We vertegenwoordigden de SVO op een goede wijze, zowel in kwalitatieve als in kwantitatieve zin. En het was vooral erg gezellig. We bedanken alle Venlose deelnemers en coach Sander voor hun bijdrage. Tot slot een woord van dank aan de organisatie en de jury. We gaan ons opmaken voor het NK Spelregels in Helmond!