Spelregelquiz Ronde 5 2019-2020

Welcome to your Spelregelquiz Ronde 5 2019-2020

In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Na een paar minuten in de 2e helft wordt dit door de scheidsrechter opgemerkt. Wat dient hij te beslissen?

De doelman trapt de bal uit zijn handen. Een aanvaller tilt vlak voor de doelman zijn been op, houdt de bal hierdoor tegen en waardoor de bal richting doel gaat. Een net voorbij rennende hond krijgt de bal tegen zich aan en voorkomt een doelpunt. De bal gaat naast het doel over de lijn. Wat beslist de scheidsrechter?

Een verdediger in de 4e klasse ziet bij een voorzet dat de assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Hij vangt de bal nu uit de lucht, legt hem neer en speelt de bal naar een vrijstaande medespeler. Wat is de juiste beslissing van de scheidsrechter?

Na het scoren van een doelpunt springt de speler over de afrastering in het publiek om het doelpunt te vieren. Wat beslist de scheidsrechter?

Een aanvaller gaat met de bal aan de voet het strafschopgebied in en wordt daar ten val gebracht. De scheidsrechter kent een strafschop toe. De aanvaller heeft verzorging gehad en vraagt nu of hij de strafschop mag nemen. Wat beslist de scheidsrechter?