Spelregelquiz Ronde 3 2019-2020

Welcome to your Spelregelquiz Ronde 3 2019-2020

Wanneer begint de bevoegdheid van de scheidsrechter om disciplinaire maatregelen te nemen?

De doelman probeert een terugspeelbal van zijn medespeler binnen het strafschopgebied duidelijk met zijn voet te trappen, maar dit mislukt. Hij pakt de bal vervolgens in zijn handen voordat een tegenstander de bal kan spelen. 
Wat beslist de scheidsrechter?

Op het moment dat een aanvaller ter hoogte van de doellijn de bal in het verlaten doel van de tegenpartij wil koppen, trapt een tegenstander de bal met een te hoog geheven been voor zijn hoofd weg, zonder daarbij de tegenstander te raken. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

Bij het nemen van een directe vrije schop vormt de verdedigende partij binnen het eigen strafschopgebied het zogenaamde muurtje, arm in arm, naast elkaar. De bal wordt rechtstreeks tegen één van de armen van een verdediger geschoten. Hoe moet de scheidsrechter het spel hervatten?

Een verdediger van Team A maakt een onbesuisde overtreding op zijn directe tegenstander. Voordat de scheidsrechter een gele kaart kan tonen neemt een speler van Team B snel de vrije schop en creëert daarmee een duidelijke scoringskans. Hoe moet de scheidsrechter nu handelen?