In gesprek met… Ton Schnitzler!

In deze rubriek interviewt onze eigen Piet Philipsen maandelijks SVO-leden. Deze maand gaat hij in gesprek met Ton Schnitzler.

Vierenvijftig jaar geleden werd Ton Schnitzler geboren in Roermond. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vrouw Marlies en hun twee kinderen in het zuiden van de gemeente Venlo, namelijk in Belfeld. Van beroep is hij disponent. Binnen het bedrijf waar Ton werkt is dit een vakterm voor ‘logistiek planner’. Tot zijn dertigste was Ton een fervent voetballer, zowel bij VV Belfeldia als bij buurtvereniging FC De Leijgraaf, meestal als achterhoedespeler.

Na zijn voetbalcarrière besloot Ton de fluit op te pakken bij zijn eigen vereniging Belfeldia. Nadat hij daar vele wedstrijden tot een goed einde leidde, was Ton toe aan een nieuwe uitdaging. Het fluiten van steeds dezelfde clubelftallen bood hem niet langer voldoende uitdaging. De beslissing om voor de KNVB standaardelftallen te gaan fluiten was daarom een logische vervolgstap. En met succes; inmiddels is Ton al zeven jaar bondsofficial.

Het leuke aan zijn hobby vindt Ton dat hij iedere zondag opnieuw tweeëntwintig haantjes in bedwang moet houden als scheidsrechter. Dat vergt soms uiterste inspanning. Toch heeft hij veel mooie herinneringen overgehouden aan het fluiten. Zo werd Ton op het laatste moment als scheidsrechter opgeroepen voor een promotiewedstrijd van VOS, die hij tot tevredenheid van eenieder uitfloot. Een zeer trieste herinnering tijdens een voetbalwedstrijd staat nog steeds op Tons netvlies gebrand: een speler kreeg een acute hartstilstand tijdens een wedstrijd en overleed ter plekke.

Dat voetbal een groot deel van Tons leven bepaalt, moge duidelijk zijn. Naast zijn rol als scheidsrechter is Ton daarnaast al jaren als scheidsrechterscoördinator en -aansteller betrokken bij Belfeldia. Ook is hij een veel geziene gast bij de SVO: bijna geen enkele trainingsavond gaat aan hem voorbij. Hier deelt hij kennis, ervaring en vriendschap met zijn collega-scheidsrechters. Ook in het komende seizoen hopen we Ton weer vaak te mogen verwelkomen bij de SVO!

2017.07 Ton Schnitzler II
Ton in actie tijdens VCH – SVOC’01!