Combinatieteam Helmond/Venlo Nederlands kampioen!

Vandaag heeft het combinatieteam van COVS Helmond en Venlo het Nederlands Kampioenschap voor voetballende scheidsrechters binnen gesleept. Op het jeugdcomplex van FC Groningen wist het combinatieteam de eerste plaats in de poule te behalen door te winnen van Deventer (1-0), Zeeland (1-0), Alkmaar (2-0) en Drenthe (1-0). In de halve finale ontmoette het team Enschede, die met 1-0 aan de kant werden geschoven. Debutant in het team Mark Eggen moest na 7 minuten in de eerste wedstrijd al het veld ruimen als gevolg van een blessure, beterschap Mark!

Voor het tweede jaar op rij werd Groningen de sparringspartner in de finale, die onder leiding stond van Siemen Mulder. Vorig jaar eindigde dit in een complete deceptie, aangezien er na strafschoppen verloren werd. Dit jaar tijd om revanche te pakken! Groningen werd wederom op 0-0 gehouden. Deze keer gingen de strafschoppen beter dan vorig jaar, aangezien Groningen na strafschoppen het onderspit moest delven. Voor de tweede keer in de geschiedenis gaat het Nederlands kampioenschap mee naar Helmond en Venlo.

Helmond/Venlo’s topscoorder was Robin Hensgens met 3 doelpunten. Geert Cox (2) en Paul Heijnen (1) verzorgden de overige doelpunten. Opvallend detail: Koen Lenssen wist zijn doel helemaal schoon te houden dit toernooi, enkel in de warming-up was hij te verschalken. Ook incasseerde het team geen enkele kaart vandaag. Al met al een zeer succesvolle dag voor onze mannen. Complimenten aan de organisatie (en de fysio’s) van COVS Groningen, het toernooi was erg goed georganiseerd. We kijken nu al uit naar het NK volgend jaar, dat gehouden wordt in Rotterdam, waar wij andermaal de titel mogen verdedigen!

IMG_9757 IMG_9758

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor meerdere foto’s van dit toernooi!