VIRTUELE DINSDAG

Je zult het vast herkennen: donderdag is het Hemelvaart, dus op dinsdagochtend denk je al: “Vanaovend gaon ik nao d’n Berg”. Helaas gaat dat op dit moment niet. Wegens de uitbraak van het COVID-19-virus zijn helaas alle activiteiten afgelast.

Althans voorlopig nog. De versoepeling van de maatregelen door de overheid hebben ertoe geleid dat de SVO haar trainingen weer hervat vanaf donderdag 4 juni aanstaande. Nog maar 2,5 week in je eentje bikkelen, voordat je weer aan de slag kan met je mede-SVO’ers. We zien je graag snel weer bij Huize Unicum, maar geniet voor nu nog maar even van deze allereerste – en hopelijk ook allerlaatste – Virtuele Dinsdag.

20:00 - TRAINEN

Hallo, hallo! Je bent er weer! Deze week dus een training op Virtuele Dinsdag. De training van deze week stimuleert het uithoudingsvermogen van je spieren en je vermogen om langdurige inspanningen vol te houden. We bouwen vandaag langzaam op en wisselen joggen en wandelen af. Dit gaan we doen:

  • Doe een eigen warming-up van ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat je spieren goed warm zijn!
  • Jog 500 meter op je eigen tempo en wandel daarna 3 minuten.
  • Jog 1.000 meter op je eigen tempo en wandel daarna 3 minuten.
  • Jog 1.500 meter op je eigen tempo en wandel daarna 3 minuten.
  • Jog 2.000 meter op je eigen tempo en wandel daarna 3 minuten.
  • Heb je nog puf?
    Jog 2.500 meter op je eigen tempo en wandel daarna 3 minuten.
  • Zorg voor een goede cooling-down van zo’n 5 minuten.

Het is tijd voor een welverdiende douche!

21:30 - SPELREGELTRAINING

Ben jij een échte spelregelkenner? Doe nu de quiz!

1. Zijn de onderstaande stellingen juist? Kies de twee juiste antwoorden.

(1) Het team dat de toss wint bij aanvang van de wedstrijd bepaalt welk doel in de eerste helft wordt verdedigd. 
(2) De aanvoerder heeft geen speciale bevoegdheden, maar wel een bepaalde mate van verantwoordelijkheid voor het gedrag van zijn team.
1 out of 10
2. Welk opoonthoud rekent de scheidsrechter niet tot de extra tijd?
2 out of 10
3. Wanneer wordt een scheidsrechtersbal niet overgenomen?
3 out of 10
4. Welke twee uitspraken over de strafschoppenserie zijn juist?
4 out of 10
5.

Welke van de volgende overtredingen door een speler moet bestraft worden met een indirecte vrije schop?

5 out of 10
6. Zijn de onderstaande stellingen juist? Kies de twee juiste antwoorden.

(1) Het is niet toegestaan om een strafschop met de hak te schieten. 
(2) Als de nemer van een strafschop de bal in achterwaartse richting trapt, dan ontvangt hij van de scheidsrechter een gele kaart.
6 out of 10
7. Wanneer heeft een strafschop zijn uitwerking nog niet gehad?
7 out of 10
8.

Hoe zal de scheidsrechter het spel hervatten nadat hij een inwerper van het speelveld heeft gezonden, omdat deze de bal opzettelijk en met buitensporige wijze tegen een medespeler aan heeft geworpen met als doel opnieuw in balbezit te komen?

8 out of 10
9. Wanneer mag de tegenpartij inwerpen?
9 out of 10
10.

De trainer van team A is het duidelijk oneens met een beslissing van de VAR. Als het spel weer is hervat, maakt hij – staande in zijn instructiezone – achtereenvolgens een televisie- en een wegwerpgebaar. De vierde man attendeert de scheidsrechter hierop. Hij onderbreekt het spel op het moment dat team B een aanval opzet in het strafschopgebied van team A. Hoe moet de scheidsrechter (in het betaald voetbal) het spel hervatten, nadat hij de trainer een gele kaart heeft getoond?  

10 out of 10

22:00 - DE DERDE HELFT

Je hebt zojuist de allereerste Virtuele Dinsdag in de geschiedenis van de SVO afgerond. Een prestatie voor in de geschiedenisboeken! Heb je al plannen gemaakt voor Hemelvaart? Je hebt vanavond nog genoeg tijd om daarover na te denken. Neem een – welverdiend – hapje en drankje ter hand en geniet van je vrije avond.

23:00 - EINDE AVOND

Heb jij deelgenomen aan Virtuele Dinsdag? Graag zien we het bewijs in de vorm van een foto tegemoet! Stuur ‘m door via secretaris@svovenlo.nl.