Venlo winnaar DK spelregels!

Op 17 april stond het districtskampioenschap spelregels weer op het programma. Ditmaal werd deze avond georganiseerd door de COVS Sittard-Geleen in Sittard. Het spelregelteam bestond dit jaar uit Yvo Bloemen, Geert Cox, Koen Lenssen, reserve Rudy Klaassen en coach Sander Huijs. Dit jaar heeft het spelregelteam een fiks aantal avonden spelregels geoefend, om goed voor de dag te komen deze avond. Vooraf waren we heel erg benieuwd hoe het ‘nieuwe’ lid van het spelregelteam, Koen Lenssen, zich ging houden op deze avond.

We werden op een fijne manier ontvangen, soep en een lekker kop koffie. COVS Sittard-Geleen verdient een groot compliment voor de wijze waarop deze avond georganiseerd was. We kwamen niks te kort. Aan de gereserveerde tafel was genoeg plek voor alle mensen uit Venlo. De enige supporter die er bij was vanuit Venlo was Hay Bos. Dat zien we toch erg graag, supporters aan onze kant.

Om 19:30 uur begon de avond. Tijdens de eerste ronde gingen de deelnemers in de kelder van gemeenschapshuis ‘De Baandert’, de schriftelijke spelregelvragen maken. Het massaal opgekomen publiek, maarliefst 14 mensen, 2 kinderen en 1 baby, kreeg de tijd om de publieksvragen te maken. Na een kwartier kwamen de spelregelmannen weer terug. Ze hadden allemaal een goed gevoel over deze vragen, toch positief om de avond mee te beginnen. Vlak na de schriftelijke vragen werd er een nieuw record gevestigd: de eerste alcoholische drankjes kwamen al over de tafel. Een voorbode voor wat deze avond zou gaan brengen.

Hierna was het tijd voor de leesvragen. In deze ronde wordt er op een scherm een vraag getoond, waarna de deelnemers door middel van het opsteken van een kaart met A, B, C of D hun keuze bekend moeten maken. Ironisch was dat Geert voor vraagnummer 1 ging. Uit deze ronde haalden we het maximale resultaat van 60 punten (20 per deelnemer). Met deze flinke opsteker voor het team, kon de pauze ingezet worden. Na de pauze was het tijd voor de quizvragen ronde. Koen liet in deze ronde 5 puntjes liggen, voor de rest was deze ronde foutloos. De laatste ronde met beeldvragen werd ook foutloos afgesloten. De jury moest hierna in beraad over de uitslag.

Allereerst werd een voorschot gegeven op de uitslag van de individuele deelnemers. Er was een barrage nodig tussen de nummer 1 en nummer 2 van het individuele klassement. Dit waren Yvo Bloemen en Geert Cox. Yvo won de toss en besliste dat hij de barragevraag als eerste ging beantwoorden. De barragevraag luidde als volgt: ‘’Noem zoveel mogelijk gevallen waarvoor na het laatste fluitsignaal een scheidsrechtersbal gegeven kan worden’’. De vraag werd verkeerd geïnterpreteerd door Yvo, waardoor hij slechts 2 van de 10+ goede antwoorden gaf. Geert wist hier wel raad mee, hij dreunde een rijtje op wat hij geleerd had. Dit was beter dan de antwoorden die Yvo gaf, waardoor Geert ervandoor ging met de individuele eerste prijs. Yvo was echter een goede tweede. Beide mannen hadden geen enkele fout gemaakt op deze avond.

Vervolgens gingen we over tot de uitreiking van de individuele prijzen. De grootste vraag voor ons was of Koen in dit lijstje ging voorkomen. We waren erg content toen we hoorden dat Koen de derde plek te pakken had. Dit betekende dat er een Venloos podium tijdens dit spelregelkampioenschap was. Yvo werd tweede, Geert eerste. De uitreiking van de publieksprijs leverde ons ook een prijs op, al is die wel gedeeld met 2 anderen. Rudy scoorde 21 punten (van de 30) op de publieksvragen. Samen met Bert Verstappen en Martin Pérez had hij de eerste plaats bemachtigd. Door loting werd Rudy derde, Bert Verstappen tweede en ging Martin Pérez er met de echte publieksprijs vandoor. Wij kijken hier gewoon niet naar, voor ons heeft Rudy gewoon de publieksprijs gewonnen.

Hierdoor kon de teamprijs niet anders dan voor Venlo zijn. Met 309 van de 315 punten werd de eerste prijs binnen gesleept. Venlo wint voor de derde keer achter elkaar het districtskampioenschap spelregels. Dit betekent dat Venlo het district mag vertegenwoordigen op het NK spelregels op zaterdag mei in Zutphen. Inmiddels is het spelregelteam weer in training, er zijn een fiks aantal data vastgesteld om te gaan oefenen. We hopen goed voor de dag te komen in Zutphen. Een totaal andere sfeer en een hoger niveau. Hoe zal Venlo zich houden op het NK? Komt dat zien op 30 mei in Zutphen.

Volledige einduitslag:

1 Venlo 309

2 Helmond 270

3 Boxmeer-Cuijk 258

4 Oss/Uden 239

5 Horst/Venray 237

6 Mijnstreek(2) 231

7 Weert 223

8 Roermond 217

9 Mijnstreek(1) 206

10 Sittard-Geleen 205

Individueel

1 Geert Cox 105 (na barrage 1e)

2 Yvo Bloemen 105

3 Koen Lenssen 99

Publieksprijs

1 Martin Pérez 21

1 Bert Verstappen 21

1 Rudy Klaassen 21