Veni Vidi Vici: Venlo prolongeert spelregeltitel voor de 3e keer

Vrijdag 29 april was het weer zover: de verschillende COVS-teams in Zuid II mochten weer laten zien hoe goed ze de spelregels beheersten. Vanuit Venlo gingen Yvo Bloemen, Geert Cox en Koen Lenssen naar Heerlen om hun spelregelkennis te etaleren. Sander Huijs was reserve/coach. Hay Bos en Daphne Vermeulen waren erbij als mentale support. Voor Venlo zou dit een zeer geslaagde avond worden.

De 2 concurrenten van vorig jaar, Boxmeer/Cuijk en Helmond, waren dit jaar helaas afwezig. Oss/Uden nam deze plaats over, zij lieten deze avond zien dat ze de spelregels op een behoorlijk niveau beheersten. Bij de laatste tussenstand (lees-, quiz- en beeldvragen) stond Venlo slechts 4 punten voor op Oss/Uden. De schriftelijke vragen waren beslissend in deze finale. Bij de uitslag bleek dat Venlo de schriftelijke vragen aanmerkelijk beter had gemaakt: het verschil tussen Oss/Uden en Venlo was 14 punten geworden. Individueel werd Geert Cox voor de vierde keer op rij kampioen. Hij haalde 102 van de 105 te behalen punten. Koen Lenssen (99 punten) en Yvo Bloemen (98 punten) presteerden ook heel goed deze avond.

Er gingen nog meer prijzen mee naar Venlo. Het publiek mocht ook deelnemen aan de spelregelavond door de zaalvragen te maken. Dit deden Daphne Vermeulen en Sander Huijs het beste. In een barrage mochten zij gaan uitmaken wie de publieksprijs mee naar huis zou nemen. Uiteindelijk ging deze prijs naar Sander Huijs, die liet zien toch iets beter op de hoogte te zijn van de spelregels. Voor Venlo was dit een uiterst succesvolle avond. Maarliefst 3 bekers gingen er mee naar Venlo. Toch jammer dat er volgend jaar geen spelregelkampioenschappen in het district meer zijn…

Het Venlosche spelregelteam zal zich nu gaan voorbereiden op het Nederlands kampioenschap spelregels, waar het niveau toch een stuk hoger ligt dan in het district. Dit kampioenschap wordt gehouden op 28 mei in Waarland, een klein plaatsje dat zich tussen Alkmaar en Den Helder bevindt. Vorig jaar nam Venlo de 6e plaats in op dit kampioenschap. Dit jaar gaat het team voor een verbetering van deze prestatie. Meer hierover op 28 mei!