SVO eindigt als vijfde op NK Spelregels

Op zaterdag 10 juni 2017 reisde het spelregelteam van de SVO, bestaande uit Koen Lenssen, Yvo Bloemen, Sander Huijs, reserve Steve Janssen en coach Nico Slavenburg, af naar Heerenveen voor het COVS NK Spelregels. Voor het vijfde jaar op rij verdedigden onze mannen de naam van het district Zuid II op dit NK. Om 7.00 uur in de ochtend begon de reis, die tegen 9.15 in het Friese Tjalleberd eindigde. Op een mooie accommodatie slaagden de SVO’ers erin om een keurige vijfde plek te behalen. 

Na een vriendelijk ontvangst onder het genot van koffie, thee en cake, begon de spelregelwedstrijd met tien schriftelijke vragen. Dit eerste onderdeel werd met gemengde gevoelens afgesloten. De twee volgende rondes met leesvragen werden door Koen, Yvo en Sander prima doorlopen. Met name in de vierde ronde met mondelinge vragen excelleerden de mannen van de SVO. Daarentegen werden punten verloren op het onderdeel met uitdagende beeldvragen. De afsluitende quizvragenronde zorgde voor een tevreden gevoel bij de SVO’ers. Al met al leidden de zes spelregelrondes tot een vijfde plek in de eindklassering; een prima uitgangspunt gezien de sterke concurrentie. 

Speciale aandacht was er voor Sander Huijs, die bij zijn debuut op een NK als vijfde eindigde in het individueel klassement. De SVO bedankt de organisatie van COVS Heerenveen en de jury van de Landelijke Commissie Spelregels van het NK Spelregels voor deze geslaagde dag! 

 

Eindklassering:
1. Rotterdam (376 punten)
2. Drachten (363 punten, na barrage)
3. Den Bosch (363 punten, na barrage)
4. Arnhem (346 punten)
5. Venlo (334 punten)
6. Schagen-Den Helder (326 punten)
7. Amsterdam (303 punten)
8. Heerenveen (291 punten)

Individueel klassement:
5. Sander Huijs
10. Koen Lenssen
21. Yvo Bloemen