UPDATE: Spelregelteam wint 6e DK op rij!

Op vrijdag 20 april heeft ons spelregelteam voor de 6e maal op rij het districtskampioenschap weten te winnen. Ons team bestond uit Sander Huijs, Koen Lenssen en Steve Janssen. De reserve was Yvo Bloemen en het team werd gecoacht door Hay Bos. Ook de individuele prijs ging naar Venlo. Deze werd gewonnen door Sander Huijs, die maar 1 foutje maakte.

Deze avond begon met een kop soep en een broodje voor aanvang. Een aantal teams gingen al aan het bier, maar wij hielden het hierbij. De ontvangst en ook de accommodatie waren prima geregeld door de COVS weert, onze complimenten hiervoor.

De spelregelavond begon traditioneel met een ronde schriftelijke vragen. Nadat deze vragen gemaakt waren werd de goede stemming binnen het team alleen maar beter. Er was wel wat discussie over de antwoorden, maar iedereen had wel het gevoel dat deze goed waren gemaakt.

Hierna volgde een ronde leesvragen vragen. Zowel Koen, Steve als Sander waren hierbij goed op dreef. Vooral in de ronde van Steve zaten 2 moeilijke vragen, maar hij hield keurig zijn concentratie vast. Na deze ronde waren dan ook alle 15 vragen goed beantwoord waardoor wij als koploper de pauze ingingen.

Na de pauze werd er begonnen met een ronde quizvragen. Deze waren over het algemeen makkelijk en ook hier werden geen fouten gemaakt door ons team. Gevoelsmatig was de overwinning nu dan ook echt binnen handbereik.

De laatste ronde van deze avond waren de beeldvragen. In de eerste serie maakte Koen direct al een verschil door als enige de laatste vraag goed te beantwoorden. Deze beeldvraag had hij ongetwijfeld geoefend doordat deze ook bij Heel Holland Spelregelt voorbij was gekomen.

Hierna was Sander aan de beurt met de beeldvragen en hij bleef ook foutloos. De laatste serie van deze avond was voor Steve. Ook hij begon goed aan zijn serie, maar had helaas de laatste vraag fout.

Na een kort jury beraad was daar dan de prijsuitreiking. De weken trainen van ons team werd beloond met een keurige 1e plek. Gefeliciteerd Koen, Sander, Steve, Yvo en Hay met deze overwinning! Sander verdient overigens een dubbele felicitatie, aangezien hij ook individueel de beste was.

Uitslag teams:

1. Venlo 297 punten
2. Oss-Uden 247 punten
3. Roermond 229 punten
4. Horst-Venray 213 punten
5. Weert 200 punten
6. Boxmeer-Cuijk 182 punten
7. De Mijnstreek 176 punten

 

Individueel:

1. Sander Huijs 102 punten
2. Tjitte Ploegstraa (Roermond) 100 punten
3. Koen Lenssen 98 punten
4. Steve Janssen 97 punten
5. Hugo Jaspers (Oss-Uden) 90 punten