Pieter-Jan en Lidwien winnen de laatste pubquiz voor de finale

Pieter-Jan en Lidwien hebben de laatste reguliere pubquiz van dit seizoen gewonnen! Zij bleven Hay (2 fouten meer) en Theo (6 fouten meer) nipt voor. Ze waren al geplaatst voor de finale, waardoor de nummer 2 van de algehele ranglijst ook naar de finale gaat. Die eer valt ten deel aan Peter, die het finalekwartet completeert. Hierdoor zullen Pieter-Jan en Lidwien, Ger, Daphne en Peter deelnemen aan de finale op donderdag 24 juni (hopelijk) in Huize Unicum.

Zoals gebruikelijk bestond de eerste ronde weer uit sportvragen. Velen waren goed op de hoogte van de sport, aangezien er weinig fouten werden gemaakt in deze ronde. Iedereen wist bijvoorbeeld dat onze koning ooit meegedaan heeft aan de Elfstedentocht onder de naam WA van Buren. De 2e ronde bestond uit algemene kennis vragen. Deze ronde ging wat minder goed bij de meeste deelnemers. Zo hebben we geleerd dat er bij de Korps Mariniers vanaf 2017 vrouwen zijn toegestaan en dat Koning Lodewijk II de kortst zittende koning is geweest van ons land.

De ronde met wetenschapsvragen was goed te doen. Hoewel een van onze deelnemers dacht dat er in 2019 voor het eerst een pot goud aan het einde van een regenboog gefotografeerd werd, wist iedereen toch wel dat dat het zwarte gat moest zijn. Een pot goud aan het einde van een regenboog.. Was het maar waar.. Dan was Huize Unicum hoogstwaarschijnlijk een villa geweest nu. Na deze ronde was het pauze en werden de eerste contouren van de uiteindelijke ranglijst al zichtbaar. Pieter-Jan en Lidwien gingen aan kop.

Na de pauze werd de quiz voortgezet door de muziekronde in te starten. De muziekronde bestond deze keer niet louter uit vragen met muziekfragmenten, wat de doorlooptijd van de ronde ten goede kwam. Martijn en Iris hebben gezien hun scores deze ronde erg veel verstand van muziek; ze hadden allebei 6 van de 7 vragen goed. Zou het aan de leeftijd liggen dat de muziekronde zo goed ging? We merken het de volgende keer!

De laatste 2 rondes bestonden uit aardrijkskundevragen en SVO-vragen. In deze laatste categorie waren Hay en Huub foutloos! Mede dankzij hun ingezette jokers maakten zij nog een aardige sprong op de ranglijst. Helaas was dat net niet genoeg om Pieter-Jan en Lidwien van de troon te stoten…

Op 24 juni zien we de finalisten in Huize Unicum voor de finale van de pubquiz 20/21. Mensen die erbij willen zijn, zijn ook van harte welkom. Daarbij houden we wel de op dat moment geldende coronamaatregelen aan, dus over de invulling van deze avond valt op dit moment nog niks te zeggen. We hopen dat we veel mensen mogen verwelkomen, maar daarbij zijn we toch een beetje afhankelijk van het ingezette beleid van Mark Rutte en Hugo de Jonge. We houden jullie op de hoogte!