En de doos bitterballen is voor……

Vrijdag 5 juni stond de 2e editie van onze bitterballenquiz op het programma. Ook deze editie was een prooi voor Pieter-Jan Janssen en Lidwien Hummelink. Ger Heijligers en het duo Iris Exterkate/Martijn Janssen werden gedeeld 2e.

Traditioneel in deze quarantainetijd stond er een quiz op het programma op de eerste vrijdag van de maand. Na de spelregelquiz in april stond er een bitterballen pubquiz op het programma in mei en juni. Deze editie was wel iets langer dan de vorige, door de feedback van de deelnemers hadden we besloten een aantal extra vragen toe te voegen.

Deze editie kende dezelfde winnaar als de eerste editie. Bij de rust stond Ger Heijligers nog aan kop. Dit had hij vooral te danken aan zijn uitgebreide kennis over Limburg, in deze ronde wist hij namelijk foutloos te blijven. Ook Peter Kierkels had in deze ronde alle vragen goed. Verder lukte het alleen Piet Philipsen een ronde ongeslagen te blijven, dit was de ronde algemene kennis.

Na de pauze leken de vragen moeilijker. Alleen Pieter-Jan Janssen en Lidwien Hummelink slaagden erin om minimaal 6 van de 7 vragen goed te hebben, dit was in de muziekronde. Verder was het presteren van een niet SVO lid in de SVO ronde opvallend. Daphne Vermeulen wist in deze ronde, net als Gary van der Steur, de meeste vragen goed te beantwoorden.

Alleen na de ronde over Limburg, stond het duo uit Reuver even niet aan kop. Alle overige rondes sloten ze, mede door het inzetten van de joker in rond 1, af als koploper. Ger Heiligers wist vanaf de Limburg ronde bij de beste 2 te blijven. De strijd om de andere podiumplaats bleef tot de laatste vraag spannend, maar uiteindelijk waren het Iris Exterkate en Martijn Janssen die samen met Ger, Pieter-Jan en Lidwien de top 3 completeerde.

Ook voor de nummer 7 was er een speciale prijs beschikbaar gesteld door Huub Lankreijer. Lang leek het erop dat Huub een lange reis moest gaan maken om deze uit te gaan rijken, maar na de laatste ronde waren het Gary van der Steur en Carien Smets die beide een doos mogen verdelen. Deze zal, als de RIVM richtlijnen dit toelaten, uitgereikt gaan worden tijdens de prijsuitreiking op 2 juli.