Daphne Vermeulen winnaar pubquiz!

Wat is de natuurkundige eenheid voor druk? In welke stad staat het carnavalsmuseum? In welk jaar was Lex Uiting prins van Venlo? Welk nummer hoort bij de Romeinse cijfer C? Wie is de interviewer bij onze rubriek ‘In Gesprek Met…’? Zomaar een greep uit de vragen die gisteren bij de pubquiz gesteld werden.

14 teams hadden zich aangemeld voor de vastelaoveseditie van de pubquiz. De themavragen gingen deze keer over de vastelaovend. Helaas was de vastelaovend dit jaar niet zoals andere jaren… De vastelaovesvragen bleken erg moeilijk te zijn. Misschien waren de deelnemers gewoon niet in de vastelaovesstemming? Of waren het de naweeën van de digitale vastelaovend? Wie zal het zeggen…

Gelukkig waren veel vragen wel makkelijk, waardoor veel mensen toch erg hoge scores wisten te behalen. Vooral de jokers werden goed ingezet en enkele deelnemers wisten hun foutloze rondescore te verdubbelen. Oud-winnaars Ger Heijligers en Pieter-Jan Janssen en Lidwien Hummelink wisten samen met Peter Kierkels de 3e plek te veroveren. In sommige gevallen deed de SVO-ronde de deelnemers de das om. Niet gek, aangezien er mensen zijn fysiek ver weg wonen, maar digitaal toch dichtbij zijn.

Martijn Janssen wist de 2e plek te veroveren. Daphne Vermeulen wist haar foutloze score in de wetenschapsronde te verdubbelen met de joker en daarmee de winst te pakken. Zij wint 3 porties bitterballen (te verzilveren op een willekeurig moment in de toekomst) en mag in juni deelnemen aan de finaleronde van de pubquiz. Wij danken de deelnemers weer voor hun deelname en hopelijk zien we ons op vrijdag 23 april in ons virtuele clubhuis voor de laatste ronde van de pubquiz!