In gesprek met… Steve Janssen

In deze rubriek interviewt onze eigen Piet Philipsen tweemaandelijks – én op anderhalve meter afstand – SVO-leden. Deze maand gaat hij in gesprek met Steve Janssen.

In december 1998 zag Steve Janssen het levenslicht in het ziekenhuis van Venlo. Niet lang na zijn geboorte werd hij verhuisd naar oppe Ruiver (Reuver), waar hij nog altijd woont. Door zijn studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen verblijft hij doordeweeks in Nijmegen. In het weekend is hij weer in Reuver voor zijn bijbaantje en voor het fluiten. In zijn vizier staat een functie bij de overheid op het gebied van veiligheid. Hij heeft een relatie met Martijn uit Maasbree.

Zijn voetbalcarrière begon op 11-jarige leeftijd bij de plaatselijke voetbalvereniging in Reuver. Een talentvolle voetballer was hij niet, maar hij heeft het toch volgehouden tot en met zijn 15e jaar. Daarna is hij volledig het scheidsrechtersvak ingerold, waar hij meer talent voor heeft. Zijn ambitie is om op korte termijn de landelijke competities te bereiken. Op 12-jarige leeftijd begon hij al wedstrijden te leiden van de (destijds nog) F’jes en E’tjes. Hij floot steeds oudere jeugd totdat dit niet meer te combineren was met zijn eigen wedstrijden als voetballer. Hij heeft toen besloten om voor de KNVB te gaan fluiten en met voetbal te stoppen. Steve heeft ook het diploma rapporteur behaald, maar doet daar niets mee, omdat hij het niet ziet zitten om als relatief jong persoon veel oudere scheidsrechters te moeten rapporteren.

Steve heeft mooie herinneringen aan zijn debuut in de eerste klasse tussen Venray en Chevremont (zie foto) en de toernooien in het buitenland, onder andere in Noorwegen, Denemarken, Spanje en Frankrijk. Een minder mooie herinnering vond plaats in Zuid-Limburg waar tijdens een derby van alles achter zijn rug gebeurde en spelers als bosjes op de grond lagen. Ook was er tijdens een toernooi in Parijs een massale vechtpartij bij een wedstrijd waar hij vierde man was. De politie moest eraan te pas komen om de vrede te herstellen.

Steve is (op papier) nog altijd lid van V.V. Reuver. Binnen de SVO is hij voorzitter van de PR-commissie. Naast het fluiten heeft hij weinig tijd voor hobby’s. Hij houdt wel van een terrasje pikken. Inmiddels is hij zo’n zes jaar lid van de SVO. Hij ervaart onze club als een gezellige en welkome vereniging en hoopt dat er nog veel jeugdige en minder jeugdige scheidsrechters lid worden van de ‘SVO-familie’. Daar zijn wij het volledig mee eens. We hopen Steve nog vaak te zien bij onze activiteiten!