In gesprek met… Sander Huijs

In deze rubriek interviewt onze eigen Piet Philipsen tweemaandelijks SVO-leden. Deze maand gaat hij in gesprek met Sander Huijs.

Sander Huijs zag op 12 september 1995 voor het eerst het levenslicht in Venray. Hij heeft 25 jaar lang in Meterik gewoond en is nu woonachtig in Venlo. Van beroep is Sander verzuimcoördinator en voor een relatie is hij nog altijd beschikbaar.

Sander heeft gevoetbald bij Meterik van de E-jeugd (O11) tot en met de C-jeugd (O15). Rond zijn 13e begon hij met fluiten. Hij floot toen op zaterdagochtend een jeugdteam en ’s middags voetbalde hij zelf. Dat beviel Sander zo goed, dat hij besloot om scheidsrechter voor de KNVB te worden. Sander fluit nu jeugd- en seniorenwedstrijden op behoorlijk niveau.

Sander vindt het belangrijk om wedstrijden met plezier te leiden. Hij besteedt veel aandacht aan het actief managen tijdens de wedstrijd. Hij heeft veel mooie herinneringen opgedaan, zo mocht hij onder andere de wedstrijd Feyenoord O19 – Ajax O19 fluiten in De Kuip onder het toeziend oog van zo’n 1.000 toeschouwers. Natuurlijk zijn er ook mindere momenten, bijvoorbeeld toen hij bij een wedstrijd in Brabant kramp kreeg. Ondanks de blessure ging hij toch door, maar achteraf besefte hij dat hij dat niet had moeten doen. Al doende leert men.

Binnen de SVO is Sander een echte duizendpoot. Hij is bestuurslid en heeft onder meer PR en Verbetering Arbitrage in zijn portefeuille. Dat betekent veel doen voor de spelregelwedstrijden, waar hij ook altijd fanatiek aan deelneemt. Ook heeft hij verschillende jaren in het SVO-voetbalteam gezeten. Sander vindt de SVO een mooie, gemêleerde club aan personen met een goede mix tussen training en ontspanning. We hopen hem nog vaak te begroeten bij onze ontspannende activiteiten én onze trainingen!